Logo grootrijswijk.nl


De jeugd is superenthousiast over het spelen van korfbal op zand. "Het is sneller en dynamischer."  Foto:PR
De jeugd is superenthousiast over het spelen van korfbal op zand. "Het is sneller en dynamischer." Foto:PR (Foto PR)

Refleks 'ontdekt' korfballen op zand

Rijswijk - Op zaterdag 8 juli was de primeur, de eerste Beachkorfbaltoernooi bij Korfbalvereniging Refleks. Daarmee werd een lang gekoesterde droom werkelijkheid. Op het zandspeelveld naast de Schilp werd het eerste toernooi tussen de korfbalverenigingen Refleks uit Rijswijk en Fortuna/Delta Logistiek uit Delft gespeeld.

Beachkorfbal is een opkomende sport en zoals de naam al doet vermoeden wordt het korfbalveld verplaatst naar het zand. Wordt er normaal gespeeld op kunstgras of in de zaal, deze ondergrond zorgt ervoor dat het spel nog dynamischer en uitdagender wordt. Het is vergelijkbaar met de dynamiek bij het beachvolleybal. Omdat het veld een stuk kleiner is worden de passes veel korter en het spel sneller en dat resulteert in meerdere goals. In augustus wordt in Scheveningen het eerste NK Beachkorfbal gehouden.

Tijdens het toernooi bij Refleks deden er zo’n 50 deelnemers, verdeeld over junioren en senioren in verschillende pouls, een gooi naar een eerste plek. Een ruime overwinning voor Refleks dit keer. Organisatoren Joke van Lith en Annelies Meijer van Refleks zijn blij met het resultaat en zijn zeer enthousiast. “Het is een eerste stap naar een structurele competitie” aldus Joke van Lith. “We zijn nu de kansen aan het bekijken om naast de reguliere teams, aparte teams voor Beachkorfbal op te zetten. De vaardigheden en tactieken zijn anders dan op het veld en in de zaal. Maar we zijn ervan overtuigd dat we in de competitie goed mee kunnen draaien. Uiteraard blijven we op zoek naar leden die specifiek hiervoor willen kiezen.”

G-Korfbal

Behalve beachkorfbal gaat Refleks zich ook bezighouden met G-korfbal. Daarmee wordt Korfbalvereniging Refleks de eerste korfbalvereniging in heel Haaglanden waar G-korfbal kan worden gespeeld. Refleks wil door het aanbieden van G-korfbal een positieve bijdrage leveren aan een gezonde, sportieve en sociale omgeving en de sportparticipatie van mensen met en zonder een beperking in de directe omgeving vergroten.

reageer als eerste
Meer berichten