Logo grootrijswijk.nl


Zaaiactie in Leeuwendaal

RIJSWIJK - Bewoners van de wijk Leeuwendaal zaaien zaterdag 22 april langs de Nassaukade een proefstrook in met vlinder- en bijenbloemen.

Als de proef slaagt willen zij in het najaar een vlinderidylle inrichten.De aanleg van deze vlindestrook is een idee van wijkbewoners en is opgepakt door de stichting Leeuwendaal Duurzaam en Groen 'Een wijk om op te (vr)eten'. De Vlinderstichting begeleidt deze eerste van in totaal dertig nieuwe idylles die in de provincie Zuid-Holland komen. Fonds 1818, de provincie en het Hoogheemraadschap stellen middelen ter beschikking om de aanleg daarvan mogelijk te maken. Ook heeft de bewonersstichting de gemeente om een bijdrage uit het Duurzaamheidsfonds gevraagd. In juni neemt de gemeente een besluit hierover.

De gemeente Rijswijk is enthousiast over de komst van bloemenstroken. Wethouder Marloes Borsboom: "Ze zijn belangrijk voor vlinders en bijen, die een grote rol in onze voedselproductie spelen. Bloemenstroken zijn bovendien goed voor de biodiversiteit én brengen meer kleur in de stad. Het mooie aan de vlinderidylle langs de Nassaukade is dat die voor en door wijkbewoners wordt aangelegd en als voorbeeld kan dienen voor meer bebloemde bermen en slootkanten in Rijswijk".

Reageer als eerste
Meer berichten