Logo grootrijswijk.nl


Maaike speelt in film over pesten

Maaike speelde op al jonge leeftijd in kinderfilms en series als Bobo, Het Huis Anubis en Joris en Boris en verwierf daarmee enige bekendheid. De film die dit najaar in première gaat en waarin ze een hoofdrol speelt, heet Pestkop.

Rijswijk - "Ik speel het personage van Manon in deze film," vertelt Maaike. "Manon is door al het pesten een beschadigd meisje geworden. In deze film pak ik de pestkoppen terug, en niet op een hele lieve manier. Ik ben blij dat er een film over pesten is gemaakt en dat ik hier in mag spelen. Pesten op school is best wel een groot maatschappelijk issue. Het stelt deze problemen dan ook goed aan de kaak, vooral omdat het gaat over hoe je omgaat met problemen rond pesten, homoseksualiteit en discriminatie op middelbare scholen. Het is een belangrijke film geworden, denk ik. Er gebeuren ook wel een paar heftige dingen in de film. Nu maar hopen dat deze film aanzet tot nog meer discussie hierover."
We zijn het erover eens, pesten is van alle tijden. Vroeger gebeurde het ook al. Soms lijkt het juist erger te zijn geworden. "Maar dat komt vooral omdat het pesten buiten school doorgaat vanwege het gebruik van mobieltjes," zegt Maaike. "Gelukkig wordt er nu volop aandacht besteed aan dit onderwerp, want iedereen kan nu eenmaal het slachtoffer van pesten worden."
Maaike begon vroeg met acteren. Bij de Haagse Theaterschool Rabarber deed ze een tussenjaar en leerde daar veel. "Ik staar me niet blind op het acteren. In audities ben ik meestal niet zo goed," bekent ze. "Vaak ben ik te nerveus. Misschien deed ik dat vroeger beter toen ik die onbevangenheid nog wel had. Gelukkig hebben mijn ouders me altijd enorm gestimuleerd om al mijn opleidingen af te maken. Het kan dus zomaar dat ik in de toekomst nog eens heel ander werk ga doen. Zo heb ik verpleging ook altijd interessant en leuk werk gevonden."

Maaike werkt ook nog als vrijwilliger bij het Wereldnatuurfonds. Een enorme kick om te doen, vindt ze zelf. "Zo doen we elk jaar de Beach Clean Up Tour, voor een schoon strand en een schone zee. Dat is dan wel eventjes flink aanpoten hoor, maar gelukkig is het voor een goed doel, want het strand moet weer helemaal schoon worden. Een mooie uitdaging. En zo hoort het. Ik vind natuur en milieu best wel belangrijke dingen in het leven."
Vorig jaar zat het fysiek even tegen voor Maaike. Ze voelde zich vaak heel erg moe. Onderzoek wees uit dat het met haar hart had te maken. Ze belandde zelfs op de hartbewaking van het ziekenhuis.

"Dat was best wel even schrikken," zegt ze. "Ik bleek een aangeboren hartafwijking te hebben. Heel vervelend natuurlijk, vooral wat mijn werk betreft. Gelukkig gaat het nu weer een stuk beter. Intensief sporten heb ik natuurlijk wel wat moeten minderen, maar ik heb er een andere passie voor teruggevonden: trainen voor de Vierdaagse!"

Toch ook wel bijna topsport, laat ik haar weten. "Misschien ook wel, maar ik ben nu alweer een tijdje serieus hiervoor aan het trainen, en ik moet je zeggen dat het me behoorlijk goed af gaat. Heerlijk in mijn eigen tempo lopen."

reageer als eerste
Meer berichten