Logo grootrijswijk.nl


Wie o wie is het Rijswijks Talent 2017?

Vanaf nu kan je je inschrijven de Rijswijk Talent Award 2017! Een groots opgezette talentenjacht naar Rijswijks Podiumtalent. Afgelopen maandag was de kick-off van dit evenement, waarbij Patty Jacobs, directrice van Trias, de achtergrond van dit evenement vertelde.

RIJSWIJK - De voorronde wordt gehouden op zaterdag 20 mei in de theaterzaal van Trias. De finale is op 2 september in de Rijswijkse Schouwburg.

De minimum leeftijd van deelname is 6 jaar en een maximum leeftijd is er niet. Dus voor jong en oud en alles wat daartussen zit. Je mag alleen komen, maar een groep of band is ook welkom. Het mag dans, muziek, acteren of iets anders zijn, als het maar op een podium thuishoort en past. De winnaar wint niet alleen de prachtig vormgegeven prijs - beschikbaar gesteld door Knijnenburg Producties - maar ook nog eens 500 euro te besteden aan talentontwikkeling en een optreden op een van de podia op het Strandwalfestival 2017 en de Rijswijkse Pracht 2018.

Dit laatste geeft aan dat er een samenwerking is ontstaan tussen culturele organisaties en initiatieven in Rijswijk. Volgens wethouder Marloes Borsboom is in de aanloop naar de eerdere Buziauvoorstellingen deze samenwerking spontaan tot stand gekomen. Trias, Just Dance Studio, Het Rijswijks Jeugdtheater en Ballet Studio Karin den Os ondersteunen het project. Evenals de organisatie van de Rijswijkse Pracht, het Strandwalfestival en de Rijswijkse Schouwburg.

Carola Barneveld is voorzitter van de jury en zal samen met de andere twee juryleden bepalen welke 10 acts er doorgaan naar de finale op 2 september. Daarnaast zijn er voor deze finale twee Wild Cards te vergeven. Deze worden uitgereikt door ambassadeur Marloes Borsboom en door Frits Brouwers, organisator van de Rijswijkse Pracht. Het slot van de kick-off was voor zangeres Preyrna. Aanmelden kan via www.rijswijktalentaward.nl.

1 reactie
Meer berichten