Logo grootrijswijk.nl


Rijswijks-Belang start campagne

Afgelopen donderdag was een speciale avond voor Marc Weterings. Met een flinke dosis passie presenteerde hij de nieuwe plaatselijke politieke partij Rijswijks-Belang. Hij sprak de goed gevulde zaal van Balley's toe en presenteerde ook nog eens vier partijleden die Rijswijks-Belang handen en voeten gaan geven.

RIJSWIJK - Volgens Marc wordt het tijd dat er eens een politieke partij opstaat die zich echt laat leiden door zaken die onder de burgers leven. "We zien de kandidaat-raadsleden vaak alleen maar vlak voor de verkiezingen in een opvallend jasje flyers uitdelen. Eenmaal gekozen is het zoeken naar een raadslid in een hooiberg. Ik mis de gedrevenheid van de huidige politiek om de burgers écht te vertegenwoordigen. Dat kan je alleen maar doen door onder de mensen te zijn. Of het nu ondernemers, ouderen, verenigingen, jongeren of minderheidsgroeperingen zijn, je moet weten wat er speelt."

Volgens Marc gebeurt dat nu nauwelijks in Rijswijk en daarom heeft hij besloten het helemaal anders te gaan doen. Het kan niet zo zijn dat het in een raadsvergadering een saaie boel is, er met mobieltjes wordt gespeeld en er bij de rondvraag niemand zijn mond open doet. Onder onze burgers spelen duizend en een thema's die aandacht vragen. Het is je plicht als volksvertegenwoordiger om hiervoor je stinkende best te doen.

Vanaf 2 maart is Marc gestart met de voorbereidingen en oprichting van zijn partij. Inmiddels heeft hij al vier medestrijders gevonden en hierbij valt op dat hiervan 60% uit vrouwen bestaat. Nel Kames, Ashley de Jonge, Judith Kottelaar en Nicolai van Velzen vormen momenteel Rijswijks-Belang. Lijstduwer Paul Oostveen gaat een bijdrage leveren om zo snel mogelijk aan 30 ondersteuningsverklaringen te komen en de partij verder te laten groeien.

Rijswijks-Belang werkt voorlopig zonder verkiezingsprogramma en dat is precies de kern van deze partij. Het programma zal zich de komende periode namelijk gaan vormen door de burgers van Rijswijk. "Door tussen de mensen te gaan staan, weten we dadelijk wat er speelt en waar we voor moeten gaan". Eén van deze punten heeft de partij al opgepakt. In plaats van een groenloket waar burgers met ideeën over dit onderwerp netjes door ambtenaren te woord worden gestaan, ziet de partij liever dat er een ouderenloket komt. Deze groep wordt vaak niet meer gehoord of te woord gestaan, maar verwezen naar het internet. Volgens Rijswijks-Belang iets wat meteen moet worden aangepakt! Marc Weterings vertrouwt erop dat Rijswijks-Belang na de verkiezingen van 2018 een belangrijke, zo niet de belangrijkste speler is in de Rijswijkse politiek.

reageer als eerste
Meer berichten