Logo grootrijswijk.nl


Feiten

Je hebt feiten en feiten, zo lijkt het tegenwoordig. Met name met de komst van de nieuwe president van de VS hebben wij er een hoop feiten bij gekregen. Zo hebben wij nu nepfeiten en alternatieve feiten. Tijdens de laatste verkiezingen in Nederland kon men in de krant lezen of een feit, door een politicus genoemd in de campagne, feitelijk juist was. Hoe gaat dat in Rijswijk?
Ook hier worden veel 'feiten' voorspeld naar aanleiding van aangekondigd beleid van het stadsbestuur. Zo zou de Haagweg na de versmalling en verfraaiing een grote file-straat worden waar auto's de gehele dag stilstaan. En wat zien wij nu? De Haagweg is een mooie weg geworden met prima parkeerplekken op de voormalige ventweg met prettige, brede stoepen. En de nu weer uitkomende haagbeuken geven de Haagweg een uiterlijk die zijn naam eer aan doet.. En ja, af en toe staat er een file, maar die waren er voor de verbouwing ook al. Maar lezen wij daar nu iets over? Komen de mensen die destijds grote problemen voorspelden of onheil predikten daar nu van terug? Nee, die zijn overgestapt naar het volgende dreigende onheil.
Kan de gemeente daar iets aan doen? Ik neem aan dat zij de effecten van hun maatregelen goed monitoren en evalueren. Wat is er dan mis om 1 keer per kwartaal de voortgang te communiceren via een kwartaalbericht? Daarin staat bijvoorbeeld de ontwikkeling van de filedruk op de Haagweg en de voortgang bij grote infraprojecten in de stad, inclusief de geschatte vertraging. Ook de actuele cijfers over parkeerdruk na het nieuwe parkeerbeleid kunnen worden meegenomen.
En het is toch niet vreemd dat bijvoorbeeld de grote culturele instellingen die veel geld van de gemeente mogen ontvangen, tenminste 1 keer per jaar de gemeenteraad informeren over wat zij met die subsidie hebben gedaan en of zij de door de gemeente gestelde doelen hebben gehaald? Natuurlijk kunnen leden van de gemeenteraad naar deze cijfers vragen, maar dan zitten wij meteen weer in een procedure met de welluidende naam: 'art.42-vragen'. En dan worden er weer brieven geschreven als de gemeente niet op tijd kan antwoorden enzenz. Ik zou zeggen stoppen ermee en meer proactieve communicatie vanuit het stadhuis zelf: Rijswijk in Feiten. Het liefst per kwartaal, maar van mij mogen zij beginnen met 1 keer per halfjaar.

1 reactie
Meer berichten