Logo grootrijswijk.nl


Strandwalfestival 2017 komt eraan

Het jaarlijkse Strandwalfestival vindt dit jaar plaats op zaterdag 9 en zondag 10 september en voor het eerst sinds de start van het Strandwalfestival komt de vrijdagavond te vervallen.

RIJSWIJK - Dit besluit is door het Strandwalfestival genomen in samenspraak met de gemeente Rijswijk om bij een gelijkblijvend budget de toenemende vraag voor deelname aan de Strandwalmarkt te kunnen blijven honoreren. Het aantal deelnemers is de afgelopen drie jaar bijna verdubbeld van 55 naar 95 en de verwachting voor dit jaar is dat 105 organisaties een plaats op de Strandwalmarkt willen bemachtigen. Ook geeft dit besluit het festival de ruimte om het toenemend aantal bezoekers te kunnen blijven faciliteren. Er zit dus nog steeds groei in het festival voor en door Rijswijk.

Strandwalmarkt

Op zaterdag 9 september vindt zoals alle jaren de Strandwalmarkt plaats. Alle Rijswijkse organisaties, instellingen en verenigingen zijn weer van harte uitgenodigd om zich op de markt te presenteren. Op de diverse podia is er weer ruimte voor Rijswijks talent. Het avondprogramma in het Rijswijkse Bos start al om 17.00 uur en gaat door tot 01.00 uur. Het programma zal bestaan uit optredens van lokaal talent, bekende bands en artiesten en dj's.

Familiedag

De Familiedag op zondag staat weer bol van de activiteiten voor het hele gezin. Kinderboerderij 't Akkertje, Don Bosco, Groei&Bloei en de Rijswijkse scouting hebben hun medewerking alweer toegezegd. Daarnaast zijn er nog een heleboel andere leuke ideeën en initiatieven voor het Strandwalweekend.

Kick-off

Op woensdagavond 24 mei vindt vanaf 19.30 uur in het buitenpaviljoen van Te Werve Buiten aan de Van Vredenburchweg de Kick-Off plaats van de negende editie van het Strandwalfestival. Tijdens de Kick-Off worden in grote lijnen de plannen, de ideeën en het programma toegelicht. Burgemeester Michel Bezuijen en cultuurwethouder Marloes Borsboom hebben hun medewerking aan de Kick-Off toegezegd. De presentatie van deze avond is in handen van Jet Sol.

Na het officiële gedeelte, dat tot 21.00 uur duurt, is er gelegenheid om informatie in te winnen over het festival en in het bijzonder over de Strandwalmarkt, ideeën te delen en kennis te maken met het bestuur en organisator van het Strandwalfestival. Aanmelden kan door te mailen naar aanmelden@strandwalfestival.nl o.v.v. uw naam en de organisatie/het bedrijf dat u vertegenwoordigt. Op de hoogte blijven? Volg het festival dan op Facebook, Twitter of bezoek de website.

2 reacties
Meer berichten