<p>Ilona schildert de tekeningen zo getrouw mogelijk over in verf, met al zijn details.&nbsp;</p>

Ilona schildert de tekeningen zo getrouw mogelijk over in verf, met al zijn details. 

(Foto: Arti Shock)

Expositie Ilona Senghore ‘op zoek naar de graal’

De graal is een mythische beker met een elixer om een probleem op te lossen. Wie is er niet op zoek naar de graal? Op de expositie ‘Op zoek naar de graal’ toont Ilona van 19 juni t/m 8 juli 2021 haar tekeningen en schilderijen waarin zij de betekenis zoekt in lijnen en vormen. Ze wil telkens opnieuw een tekening maken, want hier ligt misschien wel de sleutel tot de waarheid. Die tekeningen zijn als een beeldend dagboek. Een verslag van haar persoonlijk leven, maar ook haar verwerking van het dagelijks nieuws. Een kijken vanuit het onderbewuste naar de realiteit.

Rijswijk - Ilona gebruikt de fabel om haar verbazing over het menselijk handelen te verbeelden. Haar inspiratie haalt ze uit haar werk als begeleider in het verpleeghuis, haar gezinsleven en de wereld. Zelfs nu tijdens corona. De tekeningen ontstaan associatief. Wanneer Ilona in haar kleurdoos kijkt, vraagt een kleur haar als het ware om gebruikt te worden. Dit potlood gebruikt ze voor de eerste lijnen. Al snel ontstaat uit deze lijnen een beeld. Ze ziet een landschap, een golf, een persoon, een gezicht, dieren. Die werkt ze uit. Tijdens het tekenen ontstaat het verhaal. Gedachten komen op. Soms is de betekenis al tijdens het tekenen helder, maar vaak pas de volgende dag. Een tekening roept het gevoel op het juiste puzzelstukje te hebben gevonden van het leven dat ze wil ontrafelen. Een oneindige stroom van informatie die tekening na tekening verschijnt. Het maakt haar nieuwsgierig naar de volgende.

Een selectie van tekeningen krijgt de eer geschilderd te worden. Ilona schildert de tekeningen zo getrouw mogelijk over in verf, met al zijn details. Toch is de sfeer anders. Haar streven is de kracht van de tekening op een andere manier naar buiten te laten treden. Niet intuïtief zoals de tekeningen maar als een signaal: onoverkomelijk, energiek, een gearticuleerde uitspraak.

Ilona is tijdens de expositie elke zaterdag en zondag zelf aanwezig in de galerie.

De expositie is te zien van 19 juni t/m 8 juli 2021 en is zonder afspraak te bezichtigen. (woe/do/vrij 13-17u, za 11-16u, zo 14-17u). Toegang is gratis. Naast de getoonde werken is ook werk uit de gevarieerde stock te koop. Wie geïnteresseerd is in een kunstwerk kan tevens bellen (06-11416033), mailen (artishockrijswijk@gmail.com) of de webshop bezoeken ( www.arti-shock-rijswijk.nl/kunstwerken).

Bart van der Spek
Content coördinator extern
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden