<p>GroenLinks roept Rijswijk op: &ldquo;laat leefbaarheid, natuur en welzijn geen sluitstuk, maar vertrekpunten zijn.&rdquo;&nbsp;</p>

GroenLinks roept Rijswijk op: “laat leefbaarheid, natuur en welzijn geen sluitstuk, maar vertrekpunten zijn.” 

(Foto: Aangeleverd Groen Links )

Open groen Pasgeld in de financiële tang

GroenLinks Rijswijk is niet te spreken over de vertrekpunten voor planvorming en participatie in Pasgeld-Oost. De gemeenteraad besprak onlangs het voorstel waarin dit belangrijke open groene gebied is gedegradeerd tot slechts ‘een ontwikkelgebied voor woningbouw’. In plaats van een goede maatschappelijke afweging te maken, ligt de focus op ‘een financieel sluitende businesscase en stedenbouwkundige criteria’. Komende dinsdag volgt een besluit.

Rijswijk - Pasgeld-Oost alleen gebruiken om geld te verdienen en huizen te bouwen, ziet GroenLinks niet zitten. “Deze open groene ruimte is daarvoor te waardevol”, vertelt fractievoorzitter Marieke Alberts. “Wat ons betreft gaat dit raadsvoorstel van tafel. En komen er uitgangspunten voor de planvorming en participatie gedreven vanuit waarden en een visie op de lange termijn.” “Door te veel te focussen op een sluitende businesscase, verlies je daar waar het om gaat uit het oog”, vervolgt Alberts. “Met het voorstel dat het college van burgemeester en wethouders nu aan ons heeft voorgelegd, zijn waarden als biodiversiteit, luchtkwaliteit en leefbaarheid ondergeschikt aan de financiën op korte termijn.” GroenLinks roept Rijswijk op: “laat leefbaarheid, natuur en welzijn geen sluitstuk, maar vertrekpunten zijn.”

Bart van der Spek
Content coördinator extern
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden