<p>Directeur Else Kodde ontving het keurmerk uit handen van Anna Blom van PEP Den Haag&nbsp;</p>

Directeur Else Kodde ontving het keurmerk uit handen van Anna Blom van PEP Den Haag 

(Foto: Aangeleverd Buddy Netwerk)

Uitreiking Keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld

Buddy Netwerk heeft onlangs voor de uitvoering van haar vrijwilligersbeleid het NOV-keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld weer behaald. Het keurmerk waarborgt dat de ruim 400 vrijwilligers bij Buddy Netwerk in goede handen zijn. Directeur Else Kodde ontving, samen met een van de jongste én een van de oudste buddy’s van Buddy Netwerk, het keurmerk uit handen van Anna Blom van PEP Den Haag. Directeur-bestuurder Else Kodde: “Met dit keurmerk laten wij zien dat ons vrijwilligersbeleid goed geregeld is én de vrijwilligers goed ondersteund worden om hun buddytraject succesvol te kunnen uitvoeren. Dankzij de inzet van onze deskundige vrijwilligers kunnen wij veel kwetsbare mensen ondersteunen.”

Regio - Het keurmerk is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) die voor vier jaar wordt toegekend. Ondersteuning in het proces naar het keurmerk werd geboden door PEP - kenniscentrum voor vrijwilligerswerk, informele (mantel)zorg, diversiteit en emancipatie in Den Haag. Het doel van het Keurmerk is bevordering van het werkplezier en het omgaan met elkaar van vrijwilligers en beroepskrachten door goedlopende werkprocessen.

Vrijwilligers

Onze vrijwilligers zetten zich in om kwetsbare mensen een stapje vooruit te helpen. Dit doen wij door een buddy (vrijwilliger) aan een maatje (cliënt) te koppelen. Samen gaan zij een traject van 1 jaar aan en spreken gemiddeld eens per twee weken een dagdeel af. De buddy kan ondersteuning bieden op het gebied van mobiliteit of het sociaal netwerk vergroten van een maatje. Samen een kopje koffie drinken of een wandeling door de wijk. Ook biedt de buddy een luisterend oor en ondersteunt door er simpelweg te zijn. Buddy’s worden hiervoor getraind en begeleid door vrijwillige trainers, vrijwillige coördinatoren en beroepskrachten. Ook in coronatijd laat Buddy Netwerk mensen niet alleen staan.

Over Buddy Netwerk

Stichting Buddy Netwerk is een professionele vrijwilligersorganisatie die door de inzet van buddy’s ondersteuning biedt aan volwassenen en kinderen met een chronische of ernstige ziekte, mensen die zich eenzaam voelen en mensen met beginnende geheugenproblemen en hun mantelzorger(s). Buddy Netwerk is actief in Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Westland, Pijnacker-Nootdorp en Delft. Meer weten over ons mooie werk? Ga naar www.buddynetwerk.nl

Robbert Roos
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden