<p>Wethouder Johanna Besteman (Welzijn) onthulde met Welzijn Rijswijk de eerste speelgoed-uitleenkast aan de Clavecimbellaan. Samen met de aanwezige kinderen hebben zij hun handafdruk (met verf) op de kast gezet, zodat de kast er gezellig uit komt te zien.&nbsp;</p>

Wethouder Johanna Besteman (Welzijn) onthulde met Welzijn Rijswijk de eerste speelgoed-uitleenkast aan de Clavecimbellaan. Samen met de aanwezige kinderen hebben zij hun handafdruk (met verf) op de kast gezet, zodat de kast er gezellig uit komt te zien. 

(Foto: Aangeleverd Gemeente Rijswijk )

Buitenspeeldag gemeente Rijswijk en nieuwe buitenspeelkaart

Rijswijk heeft in samenwerking met Speelplan de buitenspeelkaart ontwikkeld. Een duidelijk overzicht om kinderen de weg te wijzen naar speelplekken in Rijswijk. Tijdens de Nationale Buitenspeeldag op 9 juni werd de kaart dan ook goed gebruikt.

Rijswijk - Buitenspelen en bewegen is belangrijk om gelukkig en gezond te blijven. Op www.buitenspeelkaart.nl/rijswijk kun je alle speel- en sportplekken vinden. Dus ben je op de ene plek uitgespeeld of is het te druk? Dan zoek je op gemakkelijk een andere plek. Alle kinderen werden dan ook opgeroepen om op woensdagmiddag 9 juni buiten te spelen, gewoon op de stoep voor de deur of op één van de vele speelplekken in Rijswijk die je op de buitenspeelkaart kunt vinden. En dat zijn er veel meer dan je denkt.

Nieuwe uitleenkast in de Muziekbuurt

Kinderen spelen de laatste jaren onder andere door de opkomst van beeldschermen steeds minder buiten. Daarom is het ook goed dat er op de Buitenspeeldag extra aandacht is voor het buiten spelen. Vandaag was Wethouder Johanna Besteman (Welzijn) aanwezig bij de opening van de nationale Buitenspeeldag (Jantje Beton) in de Muziekbuurt. In het kader van het thema buitenspelen onthulde de wethouder met Welzijn Rijswijk de eerste speelgoed-uitleenkast aan de Clavecimbellaan. Goed gevuld met leuke speelattributen. Samen met de aanwezige kinderen hebben zij hun handafdruk (met verf) op de kast laten zetten, zodat de kast er gezellig en vrolijk uit komt te zien.

Genoeg mogelijkheden

Er zijn volop mogelijkheden voor Rijswijkse kinderen om te buiten te spelen. En dat moeten ze ook vooral doen, vindt de wethouder. Voor de ouders die meegaan geldt natuurlijk nog steeds de anderhalve meter afstand. Kom je bij een speeltuintje en is het er te druk? Kijk dan op www.buitenspeelkaart.nl(externe link) welke speelplekken er nog meer in de buurt zijn. Op de kaart staan alle mogelijkheden in de buurt aangegeven. Van hele grote tot leuke kleinere buurtspeeltuintjes. Want er is ook in Rijswijk altijd een plek in de buurt waar je heerlijk kunt spelen en nieuwe vriendjes of vriendinnetjes kunt maken.

Spelletjes en speeltips

Speel jij graag buiten of vind je het juist saai? Ga op ontdekking in je eigen wijk, of organiseer een speelplekkenspeurtocht! Op de website van de Buitenspeelkaart kun je leuke speeltips vinden van Jantje Beton. Zo wordt buitenspelen leuk, leuker leukst! Doe jij ook gezellig met ons mee?

Robbert Roos
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden