<p>Voorlezen zorgt onder andere voor ontwikkeling van de fantasie en vergroot de woordenschat.&nbsp;</p>

Voorlezen zorgt onder andere voor ontwikkeling van de fantasie en vergroot de woordenschat. 

(Foto: Archief DPG Media)

Webinar Verhalen om te vertellen, te bekijken én naar te luisteren

In het kader van de landelijke BoekStartdag (19 juni) verzorgt Denise Bontje op donderdag 17 juni een gratis webinar over voorlezen. Het webinar richt zich op ouders van kinderen van 0 – 4 jaar.

Rijswijk - Kinderen kunnen ontzettend genieten van verhalen. Het is, naast dat het erg leuk is, ook belangrijk dat kinderen al vanaf jonge leeftijd worden voorgelezen. Het zorgt onder andere voor ontwikkeling van de fantasie en vergroot de woordenschat. Ook leer je je beter inleven in anderen.

Digitale media

Tegenwoordig wordt er steeds minder gelezen. Kinderen komen op zeer jonge leeftijd in aanraking met digitale media: computers, telefoons, tablets. Grote kans dat het voorlezen van een boek al snel wordt vervangen door het bekijken van een filmpje. Herkenbaar? Wees gerust. Je kind helemaal weghouden van een scherm hoeft niet, maar je kunt wel zorgen voor een rijk aanbod en balans!

Kijken en lezen

Je kind in aanraking laten komen met verhalen in alle vormen? Leer zelf over de leukste platformen en manieren om digitale media met voorlezen te combineren. Tijdens het webinar staat het voorlezen van verhalen centraal. Denise Bontje vertelt hoe je als ouder in kunt spelen op het aanbod aan verhalen en je een brug kunt slaan tussen het kijken en lezen.

Praktische informatie

Voor wie? Ouders met kinderen in de leeftijd van 0 - 4 jaar. Wanneer? Donderdag 17 juni Hoe laat? Welkom vanaf 20:00 uur | start 20:15 uur | afsluiting 21:15 uur Waar? Online Prijs? Gratis Aanmelden: www.bibliotheekaandevliet.nl/boekstartdag Na je aanmelding ontvang je enkele dagen voorafgaand aan het webinar via e-mail een link om online deel te nemen.

Over Denise Bontje

Denise Bontje (www.dmaakthetbont.nl), is gespecialiseerd op het gebied van taal, lezen en mediaopvoeding. Daarnaast is zij beheerder van Mediasmarties, de online mediagids vol media voor kinderen van 0 – 12 jaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden