<p>Wethouder Armand Van de Laar en Ren&eacute; Scholten, dochter van Teddy Scholten onthullen het naambord bij het park.&nbsp;</p>

Wethouder Armand Van de Laar en René Scholten, dochter van Teddy Scholten onthullen het naambord bij het park. 

(Foto: Robbert Roos)

Teddy Scholten geëerd met park

Op maandag 17 mei onthulde wethouder Armand Van de Laar in het bijzijn van de familie van songfestivalzangeres Teddy Scholten, burgemeester Bas Verkerk en vertegenwoordigers van de Rijswijkse Schouwburg en Museum Rijswijk een park wat naar deze bekende Rijswijkse vernoemd is. Het park ligt tussen de Rijswijkse Schouwburg en het nieuwe Huis van de Stad.

Rijswijk - Teddy Scholten die haar hele leven in Rijswijk heeft gewoond won in 1959 als tweede Nederlander het songfestival met het lied "Een Beetje”. Het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam is voor de gemeente een mooie gelegenheid om ruchtbaarheid te geven aan de prestatie van deze Rijswijkse artiest. Helaas leeft ze niet meer maar de gemeente vindt het een mooi gebaar om haar naam toe te kennen aan een prominente plek binnen Rijswijk. Burgemeester Bas Verkerk heet alle aanwezigen van harte welkom bij dit eerbetoon. Hij sluit zijn toespraak af met de beroemde regel "Een beetje, verliefd is iedereen weleens dat weet je." Aansluitend is aan wethouder Armand Van de Laar de eer om samen met de dochter van Teddy Scholten; René het bord te onthullen met de naam van haar moeder waarna de aanwezigen aansluitend een wandeling maken rond het park.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden