<p>Wethouder Armand Van de Laar presenteert vol trots de nieuwe Covid-19 testbus bij Eurofins.</p>

Wethouder Armand Van de Laar presenteert vol trots de nieuwe Covid-19 testbus bij Eurofins.

(Foto: Robbert Roos)

Covid-19 testbus in gebruik genomen

Geen reis- of wachttijden meer voor een coronatest, maar op verzoek een COVID-19 testbus laten komen. Vanaf nu is het mogelijk. In korte tijd kan zo een hele organisatie worden doorgelicht. Snel, eenvoudig en efficiënt. De eerste Eurofins COVID-19 testbus ‘on demand’ rijdt door Nederland met als bestemming alle bedrijven, sportverenigingen en evenementen in Nederland die snel en veilig hun activiteiten opstarten.

Rijswijk - De Eurofins testbus test preventief op COVID-19 met als doel de economie veilig en effectief te helpen opstarten en nieuwe virusuitbraken te voorkomen. De COVID-19 testbus werd op woensdag 12 mei officieel gestart door wethouder Ruimtelijke ordening en economische ontwikkeling van Rijswijk, Armand van de Laar.

Grote klap

‘Corona is een grote klap voor onze economie’, stelt wethouder Van de Laar. “Het is zaak om creatief te zijn zodat we zo snel mogelijk weer terug kunnen naar een economie waar we op normale wijze kunnen werken en een maatschappij die weer bruist. Testen is daarbij erg belangrijk, maar als je weg moet voor een bezoek aan een teststraat is dat niet altijd even efficiënt. Deze bus die, op afspraak bij bedrijven op locatie kan komen is dat wel.  

Betrouwbare sneltest

In de testbus wordt de betrouwbare combinatie PCR/sneltest afgenomen. Jacob Olie, directeur Clinical Diagnostics Benelux: “Deze combinatie biedt de hoogste mate van zekerheid en zorgt ervoor dat (bedrijfs) activiteiten zo min mogelijk worden vertraagd.” Het inzetten van de Eurofins COVID-19 testbus geeft organisaties ook de mogelijkheid om te voldoen aan corona richtlijnen voor veilig werken. In de bus kunnen 200 testen per dag worden afgenomen.

Preventieve testen

De uitslag van de sneltest volgt binnen 15 minuten na afname, de uitslag van de PCR test een dag later. Olie: “Het is een preventieve test en we testen alleen mensen zonder klachten.” Medewerkers met een negatief (snel) testresultaat kunnen na 15 minuten hun activiteiten hervatten. Iedereen ontvangt een reiscertificaat wat een voordeel betekent voor dienstreizen.

Heel Nederland

De bus rijdt de komende zes maanden door heel Nederland en bezoekt op aanvraag locaties waar mensen bij elkaar komen zoals bedrijven, sportverenigingen en evenementen. Meer informatie over de testbus is te vinden op covid19testing_NL@eurofins.com of via telefoonnummer 071-5161680. 

Trots op Rijswijk

Wethouder Van de Laar is maar wat trots op de rol die Rijswijk speelt in de coronapandemie. “Met het grootste testlab van Eurofins, deze nieuwe testbus, én de nieuwe vaccinatielocatie in de Broodfabriek is Rijswijk een belangrijke speler geworden in onze strijd tegen de pandemie. De hele keten is hier aanwezig en we hebben de capaciteit om waar nodig op te kunnen schalen. Ik wens jullie dan ook een goede reis.” 

Aansluitend aan de onthulling kregen de aanwezigen een rondleiding bij Eurofins. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden