<p>Dina Creemers en Lihui Hu van De Praktijk Internisten&nbsp;</p>

Dina Creemers en Lihui Hu van De Praktijk Internisten 

(Foto: De Praktijk Internisten )

Medisch Specialist in de huisartsenpraktijk

Onlangs is De Praktijk Internisten gestart, een nieuw initiatief voor medisch specialistische zorg op het gebied van de interne geneeskunde. Het unieke hieraan is dat de internist spreekuur houdt in de huisartsenpraktijk, dichtbij de patiënt, in zijn eigen vertrouwde omgeving.

Rijswijk - De Praktijk Internisten is opgezet door 2 gedreven internisten, Dina Creemers en Lihui Hu. Na jaren in verschillende ziekenhuizen te hebben gewerkt, hebben deze internisten besloten om het geheel anders aan te pakken en een eigen praktijk te starten. De zorg voor de patiënt wordt totaal anders georganiseerd De patiënt staat echt in het middelpunt. De internist komt naar de patiënt toe in de huisartsenpraktijk in plaats van dat de patiënt naar de medisch specialist in het ziekenhuis gaat. De samenwerking met de collega huisartsen verloopt daarbij heel soepel en is laagdrempelig. Er is directe uitwisseling en overleg over patiënten, waardoor onnodig onderzoek achterwege kan blijven. Het initiatief sluit hiermee precies aan bij de landelijke zorgvernieuwingsinitiatieven van ‘Juiste zorg op de juiste plek’.

De Praktijk Internisten houdt inmiddels spreekuur in 16 verschillende huisartsenpraktijken in de regio Leiden, Den Haag, Rotterdam en omstreken. Ervaringen van huisartsen en patiënten zijn erg positief. “Het viel op, dat er ruim de tijd werd genomen door de internist, om mijn klachten te bespreken. Mede daardoor zijn mijn klachten na 2 afspraken verholpen. Een heel goed initiatief. Hier is heel veel behoefte aan in de overspannen gezondheidszorg in Nederland!”

Recent heeft De Praktijk Internisten de 100ste verwijzing ontvangen van huisarts Ivo Minken in Leiden. Minken: “Om de zorg ook in de toekomst toegankelijk te houden en dichter bij de mens te brengen zijn innovatieve ideeën nodig. Met de specialist in de praktijk hopen we meer te leren van de verwijzingen en besparen we patiënten een bezoek aan het ziekenhuis.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden