<p>Paul van Vliet wandelend op het Lange Voorhout.&nbsp;</p>

Paul van Vliet wandelend op het Lange Voorhout. 

(Foto: Roy Beusker )

Nieuwe boek Paul van Vliet heet ‘Heimwee naar morgen’

Paul van Vliet is schrijver, zanger, speler, ondernemer, ambassadeur van Unicef, stichter van Theater Pepijn en bovenal een levenskunstenaar en geliefd bij velen. Op 11 mei a.s. komt zijn nieuwe boek 'Heimwee naar morgen' uit. Op 13 mei a.s. interviewt Eveline van Rijswijk hem via de livestream. Ook u kunt dit volgen.

Door: Martin Reitsma i.s.m. uitgeverij Balans

Rijswijk - Bijna iedere dag wandelt Paul van Vliet langs de zee bij het Noorderstrand van Scheveningen. De meeste verhalen in dit bijzondere boek zijn daar ontstaan. Daarbij kon hij niet alleen putten uit het rijke verleden van een indrukwekkende en ruim zestigjarige theatercarrière, maar ook uit de herinneringen en ervaringen van onderweg, zwervend en spelend door Nederland en Vlaanderen. In ontroerende fragmenten beschrijft hij zijn veelbewogen jeugd en de eerste jaren van zijn leven, van het oude Haagse huis van zijn overgrootmoeder, waar hij werd geboren, tot en met zijn studententijd in Leiden. Wat bleef er over van al die ontmoetingen, van al die conferences waar hij zijn ziel en zaligheid in legde? Hoe ziet het leven eruit als je het podium hebt verlaten en de ouderdom op het toneel verschijnt?Heimwee naar morgen, dat zich laat lezen als een schitterend, caleidoscopisch zelfportret in verhalen, is associatief, authentiek en humoristisch, met een ondertoon van melancholie. Na de bestseller Brieven aan God en andere mensen opnieuw een verrassend, geestig en fijnzinnig boek van een cabaretier die schrijver is geworden. Heimwee naar morgen | Paul van Vliet |ISBN 978 94 638 2159 9 | 224 pagina's | €19,99 | paperback met flappen | verschijnt 11 mei 2021.

Paul vertelde me eerder een hechte band met Rijswijk te hebben en zei daarbij: "Mijn vader heeft er heel lang gewoond. Hij is ook ruim veertig jaar tekenleraar geweest in Den Haag. Hij heeft me leren tekenen en het tekenonderwijs in Nederland mede gereorganiseerd. Hij speelde amateurtoneel. Mijn grootvader Pieter van Vliet was wethouder en locoburgemeester van Rijswijk. Hij zat voorts in het schoolbestuur. Ik speelde ooit nog in een Rijswijkse schoolaula omdat er toen nog geen schouwburg was. In de Rijswijkse Schouwburg heb ik meermalen opgetreden. Het is fijn publiek en ik heb er prettig samengewerkt met Maria van Loon. Als u wilt meekijken naar de livestream met Paul op 13 mei a.s. dan kunt u zich daarvoor opgeven via: https://www.haagschcollege.nl/college/paulvanvliet De kosten zijn 12 euro, tijdstip van uitzending: 20.15 - 21.30 uur

Robbert Roos
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden