<p>Deze artist impression geeft een goed beeld hoe de Jolandaflat er na de werkzaamheden uit komt te zien. &nbsp;</p>

Deze artist impression geeft een goed beeld hoe de Jolandaflat er na de werkzaamheden uit komt te zien.  

(Foto: Vidomes )

Start verduurzaming Jolandaflat in Rijswijk

Vidomes verduurzaamt 90 seniorenwoningen

Rijswijk - In opdracht van woningcorporatie Vidomes start Heembouw in mei 2021 met het onderhoud en de verduurzaming van 90 woningen aan de Louis Davidsstraat in Rijswijk. Het woongebouw krijgt een nieuwe uitstraling en alle woningen worden voorzien van nieuwe keukens en badkamers. Na de werkzaamheden hebben alle woningen een energielabel A. Dit sluit aan bij de visie van Vidomes om bij onderhoudswerkzaamheden de woningen direct energiezuiniger te maken. Om de woonkwaliteit en het wooncomfort voor bewoners te verbeteren worden de buitenmuren geïsoleerd en krijgen alle woningen nieuwe kozijnen met dubbel HR++ glas. Een mechanisch ventilatiesysteem zorgt ervoor dat elke woning straks een gezonder en prettiger binnenklimaat krijgt. Het nieuwe verwarmingssysteem wekt warm water op waardoor geisers en boilers niet meer nodig zijn. Ook maakt dit systeem een overstap op een toekomstig warmtenet mogelijk. Alle woningen worden aardgasvrij, dus bewoners stappen over op elektrisch koken. Op het dak worden zonnepanelen gelegd die stroom opwekken voor alle bewoners. Door al deze maatregelen wordt de CO2-uitstoot flink vermindert en verbruiken bewoners straks minder energie en besparen zij op hun stookkosten. 

Buitenkant van het gebouw krijgt een make-over 

Ook de buitenkant van het complex wordt gemoderniseerd. Het ontwerp is gemaakt door Heembouw Architecten. De buitengevels worden afgewerkt met een dik pakket isolatie voorzien van stucwerk en steenstrips. De nieuwe hekken op de galerij en de nieuwe kozijnen geven het woongebouw een strakke en frisse uitstraling, passend bij deze tijd. De entree wordt vernieuwd en veiliger gemaakt. 

Huurders zijn akkoord met de onderhoudsplannen 

Om de werkzaamheden te kunnen starten was 70% instemming van huurders nodig. Bewoners kregen in de modelwoning een impressie van de werkzaamheden en via een video kon men thuis een ‘kijkje binnen nemen’ van hun verbeterde woning. Mede door alle informatie vooraf en de inzet van de video ging ruim 70% van de huurders akkoord met de onderhoudsplannen. 

Planning 

Heembouw start deze maand met de uitvoering van de werkzaamheden. Vooraf zijn alle plannen met de bewoners besproken en ook tijdens de werkzaamheden worden bewoners regelmatig geïnformeerd over de voortgang. De verwachting is dat alle werkzaamheden medio oktober 2022 gereed zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden