<p>Tramhalte Treubstraat</p>

Tramhalte Treubstraat

(Foto: Arthur Campbell)

Ingezonden brief - Omwonenden Treubstraat/Volmerlaan gedupeerd

Eindelijk nu het einde van de Coronacrisis nabij lijkt te zijn. Er massaal wordt geprikt en via het stappenplan van de regering het land langzaam maar zeker weer van het slot lijkt te gaan worden de omwonenden van de Treubstraat /Volmerlaan op een nare manier door de HTM verrast.

Tramlijn 17 halte Treubstraat wordt tijdelijk, minimaal 16 maanden, opgeheven. Bewoners van de Churchill torens en andere omliggende appartementen zullen niet meer naast de deur de tram kunnen nemen. Ook veel ouderen en mindervaliden maken buiten coronatijd veelvuldig gebruik van deze halte. Even naar het winkelcentrum in de Bogaard, CS Den haag, centrum Den Haag of Wateringen.

Duidelijk is dat de OV bedrijven grote verliezen hebben geleden in coronatijd. Door verbeterde bedrijfsvoering, zo efficiënt mogelijk werken moeten de verliezen zo beperkt mogelijk worden gehouden. Dit even los van de al ontstane schuld het afgelopen jaar. Geld is weer de drijfveer. HTM overrompelt de bewoners met een voldongen feit. En wat doet onze Gemeente Rijswijk???

Tram 17 blijft wel nog rijden en dat biedt de mogelijkheid op te stappen bij een andere tramhalte. Dat betekent voor velen een extra wandeling van 3 á 400 meter, op zowel de heen alsook de terugreis. De veelal wat oudere bewoners van de Churchill torens en hun bezoekers, maar ook velen uit de directe omgeving, voelen zich door deze maatregel ernstig beperkt in hun mogelijkheden om zich per tram te verplaatsen en dus gedupeerd door dit besluit.

De terrassen gaan open en de deuren van de tram gaan dicht...........

Arthur Campbell

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden