<p>Vol vertrouwen laat de heer Omtzigt zich vaccineren met het Pfizer vaccin in het Silverdome in Zoetermeer.&nbsp;</p>

Vol vertrouwen laat de heer Omtzigt zich vaccineren met het Pfizer vaccin in het Silverdome in Zoetermeer. 

(Foto: Robbert Roos)

200.000ste vaccinatie is toegediend

Op vrijdag 30 april bereikte GGD Haaglanden een bijzondere mijlpaal namelijk het zetten van de 200.000ste COVID-19 vaccinatie sinds de start op 11 januari van dit jaar. De gelukkige was de heer Kees Omtzigt uit Leiderdorp. Hij ontving zijn vaccinatie in het Silverdome in Zoetermeer in het bijzijn van zijn vrouw, GGD Haaglanden directeur Annette de Boer en burgemeester Michel Bezuijen.

Regio - Het is een komen en gaan van mensen bij de vaccinatielocatie in het Silverdome. De organisatie staat als een huis en het hele vaccinatieproces verloopt dan ook soepel. Annette de Boer is graag aanwezig in de vaccinatiestraat in het Silverdome. "Ik heb respect voor de inzet van alle medewerkers. Iedereen legt zijn ziel en zaligheid in het werk. We willen allemaal af van dat nare virus en hier zie je de verandering."

Enthousiast

Even na de klok van tien uur arriveert de heer Kees Omtzigt (68) voor zijn vaccinatie. Hij is zichtbaar enthousiast. "Eerlijk gezegd kon ik niet wachten. Ik ben dan ook blij en opgelucht dat ik straks gevaccineerd ben." En dat is niet zonder reden. Ook de heer Omtzigt merkte de gevolgen van de coronacrisis. "Het moeilijkste vond ik het afstand houden van mijn kinderen en kleinkinderen. Je wilt ze toch het liefste knuffelen en vasthouden. Lang moesten we het doen met videobellen of op afstand afspreken in de openlucht. Ik kan niet wachten op mijn tweede prik, dan is dat afstand houden gelukkig eindelijk voorbij. Ik ben blij dat ik nu beschermd ben en hoop dat veel mensen mijn voorbeeld zullen volgen."

Weg naar buiten

Burgemeester Michel Bezuijen is persoonlijk aanwezig om de heer Omtzigt te feliciteren. "Iedereen mag er zijn eigen mening op nahouden, maar ik ben blij om te zien dat zoveel mensen zich hier laten vaccineren. Het is goed om hier blijvend aandacht aan te besteden. Het is de weg naar buiten."

Mijlpaal

GGD Haaglanden directeur Annette de Boer is erg blij met het behalen van deze mijlpaal. "Op dit moment vaccineren we in onze regio dagelijks rond de 4500 mensen per dag. Met het openen van een 7e, nieuwe locatie in De Broodfabriek in Rijswijk verwachten we dit aantal op te kunnen voeren naar 5000 per dag op basis van de huidige vaccinatieleveringen. Als GGD Haaglanden zijn we daar in elk geval klaar voor. Ik ben trots op de organisatie en alle medewerkers die dat mogelijk maken."

Ook terughoudendheid

Toch staat niet iedereen te trappelen om gevaccineerd te worden. "Met name onder mensen met een migratieachtergrond en laaggeletterden zien we terughoudendheid om zich te vaccineren", constateert De Boer. "Algemene informatie bereikt deze mensen onvoldoende en dat is verontrustend." De overheid en verschillende gemeenten met hulp van de GGD met gerichte communicatie deze doelgroepen alsnog te bereiken.

Robbert Roos

'Ik kan niet wachten op mijn tweede prik'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden