<p>Competa IT heeft gemerkt dat expats in Nederland ietwat ge&iuml;soleerd leven&nbsp;</p>

Competa IT heeft gemerkt dat expats in Nederland ietwat geïsoleerd leven 

(Foto: Aangeleverd Competa IT)

Rijswijkse Competa IT lanceert expatcentrum op eigen webportaal

Competa IT, een softwaredevelopment consultancybureau uit Rijswijk, heeft een expatcentrum gelanceerd op hun webportaal. Met dit expatcentrum wil de organisatie hun internationaal georiënteerde community van webontwikkelaars in Nederland vergroten. Door tech-expats aan te trekken die kennis, kunde en affiniteit hebben met softwareontwikkeling, hoopt het bedrijf tevens bij te dragen aan de inclusiviteit van expats in Nederland.

Rijswijk - Competa IT heeft gemerkt dat expats in Nederland ietwat geïsoleerd leven, zeker nu tijdens de coronacrisis. Expats zijn vaak geneigd juist elkaar op te zoeken, waardoor het contact met Nederlanders doorgaans beperkt of niet wordt gelegd. ‘Dit is een gemiste kans’, aldus Andy Haxby, directeur van Competa IT (en zelf ook expat uit het Verenigd Koninkrijk). Haxby denkt dat het juist goed is als tech-expats en Nederlandse software development professionals juist met elkaar in contact komen. Daarom heeft hij aangestuurd op een expatcentrum. Niet alleen voor het werven van nieuw personeel, maar juist ook als laagdrempelige manier voor tech-expats om nieuwe mensen te leren kennen, kennis te delen en (digitale) meetups en events bij te wonen.

Het begrijpen van expats

Competa IT wil bekend staan als dé werkplek voor softwareontwikkelaars; of zij nu in het buitenland wonen en een verhuizing overwegen, of dat ze al in Nederland hebben gewerkt en nog langer willen blijven. Daarom helpt het bedrijf internationals met praktische adviezen en hulp bij belangrijke zaken, zoals accommodatie, het leren van de Nederlandse taal, belastingzaken, werkvergunningen en visums. Met bijna 25 jaar aan ervaring met expats is Competa IT in staat om hulp te bieden bij (bijna) alles wat nodig is voor een succesvolle en goede woon- en werksituatie voor internationals.

Personeel uit meer dan 40 landen

Door de jaren heen heeft Competa IT personeel in dienst gehad uit meer dan 40 landen. ‘We zijn een community van en voor webontwikkelaars in Nederland, maar we zijn niet allemaal Nederlands. We hebben teams gehad uit bijna ieder continent - Afrika, Azië, Europa, Oceanië, Noord- en Zuid-Amerika. Multiculturaliteit, diversiteit en inclusiviteit zijn, samen met onze passie voor webontwikkeling, kernwaarden in onze missie; carrières te ontwikkelen en tussendoor plezier te hebben met elkaar.‘ Meer informatie is te vinden via: https://competa.com/expat-centre

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden