<p>Het comit&eacute; van aanbeveling voor een voorgenomen eerbetoon aan vele topbands, straatnamen een Walk of Fame en een standbeeld voor Golden Earring. Foto: Hans Ros&nbsp;</p>

Het comité van aanbeveling voor een voorgenomen eerbetoon aan vele topbands, straatnamen een Walk of Fame en een standbeeld voor Golden Earring. Foto: Hans Ros 

(Foto: Hans Ros)

‘Rijswijk heeft een mooie muziekgeschiedenis’

“Barry Hay, zanger van de Golden Earring, was natuurlijk ooit woonachtig in Rijswijk en Golden Earring(s) heeft net als andere Haagse topbands regelmatig in Rijswijk opgetreden. Voorts kennen vele Rijswijkers ook nog wel Don Bosco uit hun jonge jaren. Er traden bands op, zoals Big Fat John Russel, Herman Brood, Rockin Martin and his Delta's en René and the Alligators. Het strandwalfestival bracht ook vele goede optredens. Rijswijk heeft een mooie muziekgeschiedenis" vertelt muziekjournalist Martin Reitsma.

Rijswijk - Reitsma is met zijn comité van aanbeveling al weken bezig met een voorgenomen eerbetoon aan vele topbands, straatnamen een Walk of Fame en een standbeeld voor Golden Earring. In dit comité van aanbeveling is cabaretier Paul van Vliet erevoorzitter en cabaretier Sjaak Bral, topfotografe Patricia Steur, Leonie Sazias en nog andere bekendheden zijn ambassadeurs van dit eerbetoon.

Ger Kruger de fractievoorzitter van de grootste politieke partij in Rijswijk – Beter Voor Rijswijk - wil zich inzetten om namen van popartiesten te vernoemen in bijvoorbeeld de nieuw te ontwikkelen wijk Pasgeld op de grens van Rijswijk en Delft Hij zal hiertoe, bij voldoende draagvlak een verzoek indienen bij het college. Hij merkt daarbij op " er zou dan ook nog het Andy Tielmanplein moeten komen."

In diverse naburige steden is er onder de lokale bevolking eveneens veel draagvlak voor een Walk of Fame of een muziekwijk met topbands die hebben bijgedragen aan de muzikale bekendheid van steden als Delft, Voorburg en Den Haag.

Het idee van een standbeeld voor de Golden Earring wordt eveneens ruimschoots omarmd. Niet alleen door het publiek maar ook door diverse Haagse politieke partijen. In een recente film van cineast John Meijer worden de mogelijkheden verkend in Den Haag.

Reitsma vindt ook dat de Golden Earring na 60 jaar een standbeeld verdient. Daarin staat hij bepaald niet alleen. Een door hem opgestarte petitie is al meer dan 3000 keer ondertekend. Ook de Haagse partijen CDA, D66 en Hart voor Den Haag hebben inmiddels positief gereageerd op zijn voorgenomen eerbetoon. Reitsma merkt op: ‘dit eerbetoon moet dan wel binnen afzienbare tijd plaatsvinden, immers de generaties na ons gaan dit niet oppakken, die hebben straks hun eigen muziekfavorieten. Ik word met mijn project goed geholpen door René van Blijswijk, Joop Schutte, Berry Albers, Victor R. Meijer, Patricia Steur en John Meijer.

Ontwerp

Via Marcello’s Art Factory en Music Gallery is er voor het Golden Earring standbeeld ook al een mooi ontwerp gemaakt.

Steun en teken de petitie: https://eerdehaagsemuzikanten.petities.nl Klik hier voor de video van John Meijer

Meer info vindt U op de Boulevard of Music en Den Haag Beatstad nummer 1 op Facebook. Beide muziekpagina's bereikten onlangs de 6000 leden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden