<p>Veiliger varen met een vaarbewijs</p>

Veiliger varen met een vaarbewijs

(Foto: Jacques Jansen)

Cursus vaarbewijs bij Jansen Vaaropleiding

Varen zonder vaarbewijs kan nog steeds. Veel Nederlanders blijven dit jaar in eigen land. Een vaarvakantie is voor velen een nieuw avontuur. Bootje huren of misschien wel een boot gekocht en hup het water op. Net als in het rijverkeer gelden op het water voorrangsregels. Als we niet oppassen wordt het deze zomer erg gevaarlijk op het water.

Rijswijk - Met de meeste boten mag je varen zonder vaarbewijs, maar je moet wel bekwaam zijn. Wanneer ben je eigenlijk precies bekwaam? Je kunt dat natuurlijk aantonen door het vaarbewijs te halen, maar dat zal vóór de vakantie waarschijnlijk niet lukken. Het is door verschillende omstandigheden rondom corona te druk bij het CBR. Als je nu het examen aanvraagt, kan je pas in september terecht. En dan is de zomer natuurlijk alweer grotendeels voorbij.

Opties

Wat voor mogelijkheden zijn er om aan te tonen dat je bekwaam bent? Je kan een cursus vaarbewijs volgen en later in het jaar examen te doen. Jansen Vaaropleidingen start op 5 mei een cursus vaarbewijs in Rijswijk. Op vier avonden leer je alles wat je moet weten om veilig te kunnen varen.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op: https://cursusvaarbewijs.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden