<p>De heer Van der Zweep genoot op 5 april van een uitbundige verjaardag.&nbsp;</p>

De heer Van der Zweep genoot op 5 april van een uitbundige verjaardag. 

(Foto: Familie Van der Zweep)

Dirk van der Zweep viert 100-jarige verjaardag

Zat Dirk van der Zweep vorig jaar tijdens zijn verjaardag nog op de rescueflight van Australië naar Nederland, zo staat dit jaar zijn 100ste verjaardag op 5 april opnieuw in het teken van corona. Familie, vrienden en buren laten zijn verjaardag echter niet zo maar voorbij gaan en doen er alles aan om hem toch een onvergetelijke dag te bezorgen.

Rijswijk - Naast telefoontjes en misschien wel 100 kaarten, begint zijn dag met een online meeting met familie over de hele wereld. Er zijn zelfs videoboodschappen van familie en vrienden in een docu verwerkt, die live wordt afgespeeld voor de online party-gangers. Zo zijn zij er toch een beetje bij.

Niet alleen binnen is het feest. De buurtjes hebben de straat versierd met ballonnen, slingers en een spandoek. Ze hebben zelfs een partytent neergezet om Dirk te beschermen tegen de sneeuw en hagel. Terwijl hij vrolijk wordt toegespeeld door een accordeonist, kan hij op deze manier toch nog op gepaste afstand felicitaties in ontvangst nemen. Als 's avonds aan Dirk de vraag wordt gesteld of hij een rustige verjaardag heeft gehad, antwoord hij: "Rustig? Nee hoor! Het was grandioos!" De redactie van Groot Rijswijk wil de heer Van der Zweep langs deze weg van harte feliciteren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden