<p>Ruud (gitaar en zang), Anne (zang) en Job (basgitaar) speelden samen Stand by me van Ben E. King in de Warmoestuin.</p>

Ruud (gitaar en zang), Anne (zang) en Job (basgitaar) speelden samen Stand by me van Ben E. King in de Warmoestuin.

(Foto: Hans Dunlop)

Evergreen verbindt in de Warmoestuin

Muziek verbroedert, muziek verbindt. Vanuit die insteek organiseerden de inwoners van de Warmoestuin in Rijswijk Buiten een kleinschalig concert afgelopen zondagavond. In de buitenlucht, voor de buren.

Rijswijk - Onder de sterrenhemel van de warmste dag in februari doorbraken de klanken van the Sound of Silence de stilte in de Warmoestuin. De collectieve tuin in Rijswijk Buiten was het podium voor inwoners die samen muziek maakten. Vorig jaar organiseerden zij een klassiek huiskamerconcert. Dit jaar kreeg de muziekavond een andere invulling vanwege corona. Het concert werd naar buiten verplaatst, waar je op gepaste afstand kon luisteren naar evergreens. Er werd a capella gezongen vanaf het balkon, zwoele tonen van een saxofoon klonken vanuit een privétuin en een basgitaar zorgde voor een donker ritme in het ‘amfitheater’.

Stand by me

Met de muziekavond willen de inwoners van de Warmoestuin laten zien dat je ook in tijden van corona samen plezier kan maken en elkaar een hart onder de riem kan steken. Nummers als ‘What a wonderful world’, ‘You never walk alone’ en ‘Stand by me’ waren dan ook niet willekeurig gekozen en nodigden uit tot meezingen. Er was een klein protest met een eigengemaakte tekst op het Grote Berenlied `We zijn het zat, we zijn corona berezat’. Om daarna netjes voor de avondklok op te ruimen en naar binnen te gaan. De stemmen van de inwoners, die één voor één invielen bij het gospelnummer Down to the River to Pray, nog in het hoofd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden