<p>De parochianen hebben ervoor gezorgd dat het neogotische kerkgebouw goed onderhouden is. Foto: Kerkfotografie&nbsp;&nbsp;</p>

De parochianen hebben ervoor gezorgd dat het neogotische kerkgebouw goed onderhouden is. Foto: Kerkfotografie  

(Foto: Kerkfotografie. )

KRO-NCRV TV zendt komend jaar uit vanuit de Bonifatiuskerk

De landelijke TV-vieringen die verzorgd worden door het Bisdom Rotterdam zendt de KRO-NCRV het komend jaar uit vanuit de H. Bonifatiuskerk in Rijswijk. De eerste uitzending is op zondag 28 februari om 10.00 uur op NPO 2.

Rijswijk - Het komend jaar volgen er nog zes vieringen vanuit de Bonifatiuskerk aan de Van Vredenburchweg. Pastoor Bakker van de R.-K. parochiefederatie Vlietstreek zal in deze vieringen voorgaan. Vanwege de beperkingen door de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus kunnen er helaas maar 30 parochianen in de kerk plaatsnemen. Voorafgaand aan de viering zal om 09.45 uur het geloofsgesprek van Leo Feijen met pastoor Bakker worden uitgezonden. Op verzoek van de bisschop van Rotterdam, Mgr. Van den Hende, verzorgt pastoor Bakker met de parochiegemeenschap de mediavieringen. Zeven keer per jaar komen de mediavieringen uit het Bisdom Rotterdam in combinatie met het eraan voorafgaande geloofsgesprek. Pastoor Bakker: “De vraag om de mediavieringen in de Bonifatiuskerk te verzorgen kwam onverwacht en verraste ons. Met een snel opgericht kernteam gaan wij met vrijwilligers deze uitdaging oppakken.” Met de H. Bonifatiuskerk in Rijswijk komt er weer een heel andere kerk in beeld op de TV op zondag. Pastoor Wim Bakker: “Bij de bouw van de kerk in 1897 werd aan de architect gevraagd om eenvoud, ruim zicht op het altaar en soliditeit voor ogen te houden. De parochianen hebben ervoor gezorgd dat het neogotische kerkgebouw goed onderhouden is en een gelovige, bijzonder sfeervolle uitstraling heeft om nu gastvrijheid te geven aan de mediavieringen.”

Aanmelden verplicht

Zolang het coronavirus voortwoekert is het belangrijk om te weten dat de parochianen zich van te voren moeten aanmelden voor deze viering. Dat kan tot en met zaterdag 27 februari tot 11.30 uur via reserveren@bonifatiusparochie.info. Zonder aanmelding géén toegang! De eucharistieviering begint om 10.00 uur. De reguliere viering om 11.00 uur op deze zondagmorgen 28 februari komt door de TV-uitzending te vervallen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden