ONTMOETING VAN WERELDEN


Foto:

ONTMOETING VAN WERELDEN

Jammer dat de feestmaand weer voorbij is? Voor sommige cadeautjes is het altijd de juiste tijd. Heb jij ook zo´n moeite met het Arabisch, of heb je juist moeite met het Nederlands? Twee dichters ontmoeten elkaar en ontdekken elkaars wereld in de nieuwe bundel ‘Ontmoeting van Werelden’. 

Den Haag - Zit er muziek in woorden? Wat zijn jouw dromen? Hoe ziet jouw tuin er uit? Zijn we rolbevestigend? Verklaren we de liefde? Poëzie met een hoofdletter. Hoe breng je verbinding tot stand? Op 10 december 2020 is er een nieuwe tweetalige bundel uit gekomen door Wiam Alsewadi en Hoss Wilstra: Ontmoeting van Werelden. Alle gedichten zijn te lezen in het Nederlands en het Arabisch.

Het idee voor deze bundel kwam vrij snel na hun ontmoeting in 2017, maar het heeft tijd nodig gehad om het idee te laten rijpen. Hoe laat je het verschil in de twee talen het beste tot zijn recht komen? Ook nog met het idee om het voor iedereen grijpbaar te kunnen maken. Is dat gelukt? Een vraag die slechts beantwoord kan worden door de lezer.

Wiam woont vanaf 1998 in Nederland. Geboren in Irak is ze opgegroeid met het Arabisch in woord en geschrift. Als tweede taal leerde ze er Engels. Het leren van de Nederlandse taal heeft ze door haar beheersing van het Engels aangeleerd. Ze ontdekte wel hoe moeilijk het zelfs is om een vreemde taal te leren beheersen met dezelfde karakters. Wiam houdt van Poëzie en dat gaat terug naar haar vader, met zijn opvoeding als taaldocent en die heeft haar de eerste stappen doen zetten.

Hoss maakte al vanaf zijn geboorte gedichten en toen hij de zwarte inkt ontdekte wilde hij weten wat er stond. Het waren Latijnse karakters, De Arabische karakters zijn echt veel te moeilijk voor hem en dan hebben we het nog niet eens over het beheersen van de toonzetting, in een andere taal.

De bundel is te bestellen via de website op: https://bestelmijnboek.nl/shop/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden