Oude kastanje krijgt voet van nieuwe planten


<p>Foto: Ewout D&ouml;nszelmann. Opzichter Edwin de Jong en co&ouml;rdinator Steenbreek Wendy Bakker, die ook de beplanting heeft samengesteld, hebben het plantwerk gedaan.</p>

Foto: Ewout Dönszelmann. Opzichter Edwin de Jong en coördinator Steenbreek Wendy Bakker, die ook de beplanting heeft samengesteld, hebben het plantwerk gedaan.

(Foto: Ewout Dönszelmann)

Oude kastanje krijgt voet van nieuwe planten

De laatste planten gingen op vrijdag 18 december de grond in onder de oude kastanje aan de Esdoornstraat, hoek Lindelaan. Hiermee is het bewonersinitiatief ‘Samen kleuren we de Esdoornstraat’ afgerond. Volgend voorjaar staan de plantvakken langs het speelplein bij de Ottoburg en onder de oude kastanje voor Up Kinderopvang in bloei.

Rijswijk - Tijdens burendag op 19 september plantten bewoners van de Esdoornstraat zo’n 1500 vaste planten langs het speelplein bij de Ottoburg. De herinrichting van het plein gebeurde op initiatief van de straatbewoners en in samenwerking met Steenbreek Rijswijk en de gemeente.

Plek onder de oude kastanjeboom onder handen genomen

In aansluiting op het bewonersinitiatief besloot de gemeente ook de plek onder de oude kastanjeboom voor Up Kinderopvang onder handen te nemen. De wortels van de kastanje drukten namelijk de bestrating omhoog, de uitstraling van de plek was donker en graffiti ontsierde de naastgelegen schuttingen.

Tegel eruit, plant erin

Zo’n 800 tegels gingen eruit en zijn gestapeld tot een zitrand. Het nieuwe, verhoogde plantvak werd aangevuld met aarde waarin 663 planten en 54 heesters zijn aangeplant. De boom heeft hiermee een betere groeiplaats en een aantrekkelijke voet gekregen.

De beplanting bestaat uit soorten die goed tegen schaduw en droogte kunnen. Een deel is inheems, dat betekent dat deze soorten van nature in Nederland voorkomen. Deze inheemse planten zijn belangrijk voor de bijen en vlinders.

Samen met de kinderen

De bedoeling was om de planten samen met de kinderen van de naschoolse opvang in de herfstvakantie in de grond te zetten, maar Corona gooide roet in het eten De plek op de hoek van de Esdoornstraat en Lindelaan is voor de gemeente een kansrijke plek. Met een kleinschalige ingreep, en met actieve betrokkenheid van omwonenden, heeft de plek een nieuwe impuls krijgen.

[

De Redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden