Rijswijkse CDA strijdt tegen geluidsoverlast A4


<p>CDA Fractievoorzitter Menno van Enk vond zijn partijgenoot en Tweede Kamerlid Wytska Postma bereid om in een motie aandacht te vragen voor de geluidsoverlast A4. </p>

CDA Fractievoorzitter Menno van Enk vond zijn partijgenoot en Tweede Kamerlid Wytska Postma bereid om in een motie aandacht te vragen voor de geluidsoverlast A4.

(Foto: CDA Rijswijk )

Rijswijkse CDA strijdt tegen geluidsoverlast A4

De CDA-fractie in de Tweede Kamer heeft een motie ingediend om aan te dringen op geluidswerende maatregelen rond de A4 bij Rijswijk. Rijkswaterstaat hield tot nu toe vol dat dit volgens metingen niet nodig is. Als de motie echter donderdag wordt aangenomen, is de hoop dat de minister toch alsnog serieus maatregelen gaat overwegen.

Rijswijk - In verband met de toekomstige verbreding van de A4 hadden inwoners van Rijswijk afgelopen zomer hun zorgen over de geluidsoverlast geuit. Het Rijswijks College van B&W had namelijk wel twee ecoducten over de verbrede A4 bij Rijkswaterstaat bedongen, maar kreeg geen garanties tegen overlast van het toenemende autoverkeer. Daarom werd in de Bomenbuurt een handtekeningenactie gestart die in een paar dagen tijd vanuit heel Rijswijk respons kreeg.

De honderden verklaringen werden aangeboden aan CDA-fractievoorzitter Menno van Enk. Hij beloofde met dit duidelijke signaal van de bewoners aan de slag te gaan. “Er is overleg gevoerd met verschillende CDA-fracties in buurgemeenten en in de Provinciale Staten. Als resultaat hebben deze fracties en bewoners op 1 juli een petitie overhandigd aan het CDA Tweede Kamerlid Wystke Postma.”

Petities aanbieden gebeurt wel vaker, maar in dit geval liet het CDA Tweede Kamerlid er geen gras over groeien. Postma hoopt een meerderheid in de Kamer mee te krijgen, waarmee de minister op andere gedachten kan worden gebracht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden