Wat als je niet meer beter wordt?


Foto:

Wat als je niet meer beter wordt?

Er komt een moment dat de dokters je niet meer beter kunnen maken. Natuurlijk willen ze dan wel de zorg blijven bieden die bij jouw wensen past. Het is daarom belangrijk dat de dokters weten wat je wel en niet wilt in de laatste levensfase. Wil je zo lang mogelijk behandeld worden of zijn er grenzen aan wat je wilt? Welke begeleiding verwacht je van de dokter?

Rijswijk - We raden je aan om op tijd na te denken over jouw wensen en behoeften rondom de laatste levensfase. En om hierover te praten met de dokter en jouw naasten. Dit kan je het beste doen voordat je klachten krijgt door bijvoorbeeld ouderdom of ziekte. Dan is er namelijk nog genoeg tijd, rust en energie om na te denken en erover te praten.

Door het gesprek op tijd te voeren voorkom je bovendien dat het opeens te laat is. Je kan bijvoorbeeld en zware beroerte krijgen, in coma raken of dement worden. Dan kan je niet meer goed laten weten wat je wel en niet wilt. Daarom is het belangrijk om niet alleen jouw wensen met je arts te bespreken, maar ook aan je arts door te geven wie je kan helpen en vertegenwoordigen als dat nodig is.

Meer informatie: https://transmuralezorg.nl/kennisbank/advance-care-planning/.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden