Javier Guzman heeft geen kerk nodig


<p>Javier speelt in de Rijswijkse Schouwburg maar liefst vijf keer op een dag. Foto: Anke van der Meer&nbsp;</p>

Javier speelt in de Rijswijkse Schouwburg maar liefst vijf keer op een dag. Foto: Anke van der Meer 

(Foto: Anke van der Meer)

Javier Guzman heeft geen kerk nodig

Op zaterdag 28 november speelt Javier Guzman een oudejaarsmarathon in de Rijswijkse Schouwburg. Net als zijn collega cabaretier Youp van ’t Hek worstelde ook Javier Guzman met de maatregelen om voor publiek te mogen spelen. Waar Youp verzocht om toekenning van een kerkelijke status om zijn oudejaars te kunnen spelen, besloot Javier om er een marathonvoorstelling van te maken.

Rijswijk - Onder de noemer vijf maal dertig is ook honderdvijftig, speelt Javier maar liefst vijf keer op een dag zijn oudejaarsconference met de titel Raspopulist. Een onalledaagse keuze die laat zien hoe de branche alles uit de kast haalt om te kunnen blijven performen. Een voorstelling spelen is elke keer weer topsport. Het vraagt om een enorme focus en fysiek uithoudingsvermogen. Of je nu voor 30 of 1500 man speelt, je moet je voor elke voorstelling weer opladen om 100% te kunnen geven. Dat is geen sinecure.

Om zijn publiek en de theaters een hart onder de riem te steken legt Javier zich niet neer bij spelen voor 30 bezoekers. “We gaan met z’n allen voor het maximaal haalbare. Als dat betekent dat ik vijf keer op een dag het podium op moet, dan doe ik dat. Al was het maar om de ridiculiteit van dit alles aan te tonen; in de hoop dat de politiek dit ook inziet. Veiliger dan in een theater wordt het in de publieke ruimtes niet. En ik blijf natuurlijk een rasoptimist." Javier Guzman – Rasoptimist | Oudejaarsconferense 2020 De Rijswijkse Schouwburg

Zaterdag 28 november | 5 voorstellingen vanaf 11:00. Meer informatie en kaartverkoop via www.rijswijkseschouwburg.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden