Bekendmaking finalisten Rijswijk Talent Award


finalist Emil Matulewicz
finalist Emil Matulewicz (Foto: Daan van Doremalen)

Bekendmaking finalisten Rijswijk Talent Award

Dinsdag 24 november werden de drie finalisten van de Rijswijk Talent Award thuis verrast. Zij wisten nog niet dat zij finalist waren. De finalisten die in het weekend van 12 en 13 december exposeren in Museum Rijswijk zijn Toby Neuteboom (11), Matthijs Zwinderman (35) en Emil Matulewicz (68). Zondag 13 december wordt de winnaar van de Rijswijk Talent Award 2020 bekendgemaakt.

Rijswijk - De finalisten werden geselecteerd door een vakjury. Toby, de jongste finalist, maakte een huis in de vorm van een gamecontroller d.m.v. snijtechnieken. Het jonge talent volgt kunstlessen bij Trias, Centrum voor de Kunsten in Rijswijk. Matthijs, die de verrassing helemaal niet zag aankomen, maakte een videokunstwerk uit twee- tot driehonderd foto’s van zijn thuis. Deze foto’s heeft hij met computeralgoritmes samengevoegd tot een droomachtige video. De gepensioneerde Emil maakte een schilderij van zijn vrouw en hemzelf thuis op de bank. De verbaasde blikken representeren zijn gevoelens in coronatijd.

In het weekend van 12 en 13 december zijn de kunstwerken van de drie finalisten én de eerder aangekondigde publiekswinnaars te bezichtigen in Museum Rijswijk. Zondag 13 december wordt de winnaar van de Rijswijk Talent Award 2020 bekendgemaakt. De winnaar ontvangt de felbegeerde trofee en een geldprijs ter waarde van € 500,- te besteden aan talentontwikkeling.

De Rijswijk Talent Award wordt georganiseerd door Trias, Centrum voor de Kunsten i.s.m. Museum Rijswijk en tal van andere lokale culturele kunstorganisaties. Meer informatie over de talentenjacht is te vinden via rijswijktalentaward.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden