<p>De winnaars van de vrijwilligersprijs in 2019</p>

De winnaars van de vrijwilligersprijs in 2019

(Foto: )

Stemmen gestart Vrijwilligersprijs 2020

Vrijwilligers verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Dat blijkt ook uit de inzendingen van dit jaar. Ieder jaar organiseert gemeente Rijswijk ‘Vrijwilliger van het jaar’ en er zijn weer heel wat mensen voorgedragen. Vanaf nu is het mogelijk om te stemmen op een favoriete vrijwilliger binnen drie categorieën. Dit jaar zal er geen feestelijke uitreiking van de prijs plaatsvinden. Daarvoor in de plaats krijgen alle vrijwilligers een attentie thuis gestuurd.

Rijswijk - Wethouder Welzijn Johanna Besteman is heel blij met al die vrijwilligers die zich belangeloos inzetten: “Vrijwilligers maken het leven en de omgeving voor velen een stuk aangenamer. Het jaar 2020 is natuurlijk een jaar dat we niet snel zullen vergeten. En ook in deze tijd stonden vele vrijwilligers klaar voor een ander. Ik hoop dat u allemaal gaat stemmen op uw favoriete vrijwilliger.”

Stemmen

In drie categorieën maken genomineerde vrijwilligers kans op de prijs: jongeren tot 25 jaar, individueel vanaf 25 jaar en groepen. Voordat inwoners hun stem uitbrengen, kunnen ze op https://www.rijswijk.nl/vrijwilligersprijs-rijswijk per categorie lezen welk vrijwilligerswerk de genomineerden doen en wat hun drijfveer is. Daarna kan iedereen via het online stemformulier stemmen op degene die volgens hem of haar de vrijwilligersprijs verdient. Dat kan tot en met 13 november en in totaal drie keer: in iedere categorie één keer. Dit jaar is door de coronamaatregelen niet mogelijk om een papieren stem uit te brengen.

Alle vrijwilligers bedankt!

Normaal gesproken vindt de prijsuitreiking plaats tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest bedoeld voor alle Rijswijkse vrijwilligers. Dit jaar is het door de maatregelen rondom het coronavirus niet mogelijk een feest te organiseren. Wel vindt er, onder voorbehoud en in kleine setting, een uitreiking plaats aan de winnaars van de drie categorieën in het stadhuis. Ter vervanging van het vrijwilligersfeest, zorgt de gemeente, als blijk van dank, er dit jaar voor dat alle vrijwilligers een kleine attentie kunnen aanvragen. Voor het ontvangen van de attentie moeten de vrijwilligers hun gegevens achterlaten op https://www.rijswijk.nl/aanvragen-attentie-vrijwilligers-2020.

De genomineerden per categorie zijn:

In de categorie Individueel (vanaf 25 jaar) zijn genomineerd:

Fred Tuurenhout

Fred is als vrijwilliger actief bij De Zonnebloem. En dan bedoelen we heel actief. Hij is sinds 2012 bestuurslid Activiteiten en organiseert en regelt heel veel. Daarnaast heeft Fred ook het penningmeesterschap en het secretariaat op zich genomen.

Hans Imhoff

Tegenwoordig kunnen we niet zonder computer. Voor ouderen kan dit soms lastig zijn. Daarom is Hans zo belangrijk voor Seniorenweb. Hij is bestuurslid en hij zet zijn leerkracht ervaring in door ouderen te helpen met het gebruiken van de computer.

Jennifer Bernadina

Jennifer is onmisbaar voor voetbalclub KRSV Vredenburch. Terwijl er gevoetbald wordt, regelt deze alleenstaande moeder de lidmaatschappen en alles daaromheen. Een flinke klus.

Cathy Delhanty

Cathy is gestart met de Stichting Wool for Warmth. Hiermee helpt ze daklozen, voornamelijk in de wintermaanden. Zeven dagen in de week is ze er mee bezig. Ze zorgt voor kleding van wol en organiseert ook breiclubs om mensen samen te brengen.

Cynthia van Sint Maartensdijk

Corona zorgde ervoor dat er minder bezorgers beschikbaar waren voor maaltijdbezorging voor ouderen. Cynthia besloot de handen flink uit de mouwen te steken en te helpen door zowel koude als warme maaltijden te gaan bezorgen.

In de categorie Jongeren zijn genomineerd:

Jamie de Ridder

Jamie is binnen de Rijswijkse Schouwburg actief binnen de Club Next. Ze zorgt ervoor dat de inwoners weten wat er zoal te doen is binnen de Schouwburg. Ze adviseert jongeren over leuke voorstellingen, ze interviewt artiesten en zorgt voor de berichten op social media.

Sven van den Berg

Sven is een Rijswijkse ExpEx (Experienced Expert) en medeoprichter van Stay connected. Hij organiseert hierbij activiteiten voor jongeren van 18+ die uit de jeugdhulp komen en op zichzelf willen gaan wonen of al wonen en een klein netwerk hebben.

In de categorie Groepen zijn genomineerd:

Stafleden Dorus Rijkers

Binnen Waterscouting Dorus Rijkers zorgen al deze vrijwilligers ervoor dat de jeugd bezig wordt gehouden en actief is. Deze club staat altijd voor elkaar en de jeugd klaar en organiseert van alles. Zeker in de afgelopen Coronatijd hebben ze zich positief en flexibel opgesteld en online activiteiten aangeboden.

Maatschappelijke en juridische begeleiders van statushouders

Als je net je thuis hebt moeten verlaten en nieuw bent in een land (statushouders) kan er veel op je af komen. Deze enthousiaste vrijwilligers zorgen ervoor dat deze mensen praktisch worden bijgestaan vanaf de ondertekening van het eerste huurcontract. Ook juridisch helpen ze een handje mee.

Vrijwilligers Personenalarmering

Is er een storing? Is er iets wat gedaan moet worden in de administratie? Dan staan deze gedreven vrijwilligers klaar voor de inwoners van Rijswijk.

Flatwerkgroep Titus

Ouderen achter de geraniums vandaan halen: dat is het doel van deze hechte groep vrijwilligers. Deze werkgroep organiseert sinds 2012 festiviteiten met en voor de medebewoners. Ook hebben ze gezorgd voor een ontmoetingsruimte zodat er meer gezellig contact is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden