Vlag Coming Out Day wappert ook in Rijswijk

Elk jaar wordt op 11 oktober aandacht gevraagd voor de nationale Coming Out Day. Gemeente Rijswijk is één van de regenbooggemeenten die zich solidair toont met LHBTIQ+’ers in Rijswijk en de regio. Daarom is op het Boogaardplein de kleurrijke regenboogvlag gehesen.

- Wethouder Johanna Besteman (Welzijn): ‘De vlag is nu gehesen omdat het op zondag Coming Out Day is. Op die dag laten we zien dat Rijswijk een stad wil zijn waar plek is voor iedereen en waar niet wordt gediscrimineerd. Het is belangrijk dat onze bewoners zich ongeacht hun seksuele geaardheid, hun seksuele- of genderidentiteit, altijd onbelemmerd en veilig zichzelf kunnen zijn.”

Rijswijk kleurt met regenboogvlaggen

De gemeente Rijswijk heeft regenboogvlaggen beschikbaar gesteld aan verschillende Rijswijkse verenigingen en stichtingen voor de nationale Coming Out Day. Ook dit jaar zullen onder andere het Rijswijks Jeugdtheater, meerdere lokale sportverenigingen, diverse scholen, KRSV Vredenburch en de bibliotheek de vlag hijsen op of rond 9 en 11 oktober. Tijdens Coming Out Day vindt geen grote viering plaats, maar worden kleinere evenementen georganiseerd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden