Logo KBW
Logo KBW (Foto: ProBiblio/CPNB)

Kinderboekenweek 2020 Thema: En toen?

Het is weer Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek, dit jaar van 30 september t/m 11 oktober, gaan we terug in de tijd. Boeken brengen als geen ander medium de geschiedenis tot leven. Zo komt de wereld van vroeger dichterbij. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. En doe je mee aan onze activiteiten in de bibliotheek?

De Jonge Avonturiers
De Jonge Avonturiers trappen de Kinderboekenweek af met liedjes uit hun nieuwe kindertheatervoorstelling, die maart volgend jaar in première gaat. Speciaal voor de Kinderboekenweek geven zij korte optredens in onze bibliotheken.

·         Voor kinderen van 6 – 10 jaar

·         Woensdag 30 september

·         Rijswijk • 13.30 – 13.45 uur

·         Voorburg • 14.30 – 14.45 uur

·         Leidschendam • 15.30 – 15.45 uur

·         Gratis

·         Op inloop

Stickerspeurtocht Reizen door de tijd
In de Kinderboekenweek reizen we in de bibliotheek door de tijd met een leuke stickerspeurtocht. Terwijl je zoekt, leer je ongemerkt veel over de geschiedenis.

Verspreid in de bibliotheek vind je grote stickers in de vorm van een raket. Op deze stickers staan allemaal weetjes uit het boek Hadden de Grieken al raketten?
Op een formulier kun jij aangeven of deze weetjes waar of niet waar zijn.

·         Voor kinderen vanaf 8 jaar

·         30 september tot en met 11 oktober

·         Leidschendam • Rijswijk • Voorburg

·         Tijdens de openingsuren van de bibliotheek

·         Gratis

·         Op inloop

Het DOE-BOEKJE TIJDREIZEN
Voor kinderen van 6 – 12 jaar ligt er vanaf 30 september een heel leuk boekje klaar in de bibliotheek. Haal het DOE-BOEKJE op en geniet van 12 pagina’s lees-, raad-, kijk- en puzzelplezier. Het boekje is gratis. Maar let op: zolang de voorraad strekt.

Boekentips
Kijk op www.bibliotheekaandevliet.nl/kinderboekenweek2020 voor spannende boeken over geschiedenis. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden