Foto:

Schilderijen Ilhan Yildirim bij Arti-Shock

Kunstenaar Ilhan Yildirim heeft met een geheel eigen techniek een nieuwe stijl ontwikkeld waarin kleurharmonie een belangrijke rol speelt. Het zijn abstracte, expressionistische werken waarin hij prachtige, zonnige en stemmige nuances heeft aangebracht. Deze werken zijn te zien van zondag 13 september t/m donderdag 1 oktober bij galerie Arti-Shock.

Rijswijk - Zijn werkwijze is beslist bijzonder. Ilhan schildert laag over laag en in zeer afwisselende verftoetsen. Soms subtiel, dan weer breed creëert hij met olieverf en acryl op paneel of doek de mooiste kunstwerken. De drager wordt eerst voorzien van een preparatielaag (Gesso) en een gekleurde laag (imprimatuur) in middentoon. Over de imprimatuur wordt vervolgens een onderschildering aangebracht. In de daaropvolgende laag worden sommige partijen verder uitgewerkt. Zo krijgt het eindresultaat een bijna driedimensionaal effect.

Yildirim’s werk is herkenbaar aan het gebruik van geel, blauwe, oranje en bruine tinten. Alles is erop gericht de aandacht van de toeschouwer naar het centrum van een werk te trekken en een krachtige, positieve indruk achter te laten. In deze tentoonstelling zijn ook veel recente werken van Yildirim te zien van verschillende afmetingen, die nog nooit eerder zijn tentoongesteld                

Openingstijden (woe/do/vrij 13-17u, za 11-16u, zo 14-17u). Toegang is gratis. Naast de getoonde werken is ook werk uit de gevarieerde stock te koop. Meer info is te vinden op: arti-shock-rijswijk.nl.

Galerie Arti-Shock is gevestigd in Schoolstraat 26 (hoek Kerkstraat) in het gezellige centrum van Oud Rijswijk

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden