<p>Archieffoto cursussen en workshops in de Bibliotheek. Foto: Bart van der Putten.&nbsp;</p>

Archieffoto cursussen en workshops in de Bibliotheek. Foto: Bart van der Putten. 

(

Foto:Bart van der Putten

)

Allemaal Digitaal! Cursussen en workshops in de Bibliotheek

Met ‘Allemaal digitaal! presenteren de Bibliotheek aan de Vliet en SeniorWeb aan de Vliet het aanbod voor september tot en met december 2020. De folder met het complete cursusaanbod ligt in de bibliotheek voor u klaar.

Rijswijk - Volgens de bibliotheek en SeniorWeb zijn er verschillende manieren om ‘digitaal fit’ te blijven. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan het DigiCafé met verschillende workshops/lezingen en cursussen in de bibliotheken in Rijswijk, Leidschendam en Voorburg. Het aanbod is erg gevarieerd en geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Het aanbod is dit najaar uitgebreid met online workshops en cursussen. Natuurlijk kunt u voor veel cursussen en een aantal workshops ook nog in de bibliotheek terecht. Er zijn passende maatregelen genomen om uw veiligheid te garanderen.

Op elke locatie is er een gratis DigiCafé. Hier kunt u terecht met uw vragen over het gebruik of de aanschaf van een tablet, smartphone, e-reader, laptop of computer. Ook verwijzen wij u graag door naar de juiste workshop of cursus van Allemaal Digitaal! Hebt u extra hulp nodig bij uw e-reader? Maak dan een afspraak voor het e-book spreekuur.

U kunt zo binnenlopen bij het DigiCafé. Een afspraak maken is niet nodig, wel krijgt u een tijdvak toegewezen waarbinnen u geholpen wordt. Er wordt rekening gehouden met 15 minuten per persoon. De eerste DigiCafés zijn op 15 september in de bibliotheek in Voorburg, 16 september in de bibliotheek in Rijswijk en 17 september in de bibliotheek in Leidschendam. Tussen 14.00 – 16.00 uur kunt u zo binnenlopen.

Workshops
Dit zijn éénmalige bijeenkomsten van twee uur over één speciaal onderwerp. Enkele voorbeelden zijn: ‘Fiets- en wandeltochten maken met de smartphone, ‘Fotograferen en filmen met de iPhone/iPad’, ‘Geocaching met uw smartphone en/of tablet’ en ‘Praktisch gebruik van Apple iCloud’.

Cursussen
Cursussen bestaan, afhankelijk van de cursus, uit drie tot zes wekelijkse lessen. U kunt onder andere een kaartje kopen voor de cursussen ‘Android-telefoon en/of tablet’, ‘Windows 10’ of ‘iPhone en/of iPad’.

Gratis cursussen

‘Klik & Tik: wegwijs met de computer, tablet en het internet’ is speciaal voor iedereen die geen ervaring met een computer of internet heeft.

In de cursus ‘Digitale overheid’ leert u stap voor stap hoe u een DigiD aanvraagt en zelf uw digitale zaken regelt met de gemeente, toeslagen aanvraagt of aangifte doet bij de Belastingdienst.

Meer informatie en aanmelden
In de folder ‘Allemaal digitaal’ staat alle informatie overzichtelijk bij elkaar. Of kijk op www.bibliotheekaandevliet.nl/allemaaldigitaal.

Kaartverkoop aan de balie in de bibliotheek of via onze website. U krijgt korting als u lid bent van de bibliotheek, een ouderenbond, SeniorWeb of als u een Ooievaarspas hebt. De Ooievaarspaskorting geldt alleen bij kaartverkoop aan de balie in de bibliotheek. Voor de gratis cursussen en workshops is vooraf aanmelden verplicht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden