Richard,Bart, Marcel,Tineke en Martin na de prachtige Ride for the Roses 2019 in Zeeland (Goes)
Richard,Bart, Marcel,Tineke en Martin na de prachtige Ride for the Roses 2019 in Zeeland (Goes) (Foto: Martin Appel )

Ruijt for the Roses alternatieve Ride

De Ride for the Roses is hét fietsevenement voor jong en oud met één gemeenschappelijk doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar kanker. 100% van het geld dat deelnemers ophalen komt ten goede aan onderzoek naar deze verschrikkelijke ziekte. De projecten die gefinancierd worden uit het opgehaalde geld zijn er op gericht om versnelling in kankeronderzoek te realiseren. Zo dragen we bij aan een wereld met minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor mensen die door deze ziekte getroffen zijn.

Rijswijk - Al meer dan 20 jaar wordt de Ride for the Roses jaarlijks georganiseerd. Martin Appel uit Rijswijk heeft de rit inmiddels al 13 x gereden. Dit jaar zou de start plaatsvinden op het circuit in Assen, maar net zoals bij vrijwel alle evenementen dit jaar gooit corona ook hier roet in het eten. En dat is niet zonder gevolgen; het scheelt KWF zo'n 8,5 ton aan opbrengsten (bedrag 2019). Dat konden Martin Appel en zijn zoon maar moeilijk verkroppen. Daarom besloten zij een eigen Ride te organiseren. "We kennen allemaal wel iemand in onze omgeving die te maken heeft gehad met kanker. De laatste maanden gaat de aandacht bijna volledig naar corona, terwijl er jaarlijks ongeveer 7 x meer mensen overlijden aan kanker. Om toch een bijdrage aan KWF te kunnen leveren dachten mijn zoon en ik; dan fietsen we de Ride toch gewoon zelf en storten het inschrijfgeld zelf aan KWF." Dit initiatief werd al snel bekend bij een paar medebewoners van De Ruijt in Rijswijk. Met deze bewoners rijden Martin en zijn zoon wel vaker een rondje. Van het een kwam het ander en zo ontstond het initiatief de Ruijt for the Roses waarbij u voor € 35,- euro inschrijfgeld, 100 kilometer mag fietsen. Met een knipoog naar de buurt waarin de deelnemers woonachtig zijn.

Maar ook dit idee werd weer uitgebreid. Martin: "Misschien zijn er wel buurtbewoners die 25 of 50 k willen rijden. Of zijn er mensen die met elkaar willen wandelen, hardlopen, roeien, golfen of wat voor activiteit dan ook. Alles is mogelijk. Als er maar een bijdrage gestort wordt naar het KWF. Als onze straat het kan, dan kunnen andere straten dat natuurlijk ook." En er kan heel eenvoudig een actiepagina op de site van KWF gemaakt worden via https://acties.kwf.nl/kwf-thuismarathon. Iedere deelnemer kan dan via de site direct op de rekening van KWF storten. Martin maakt een kanttekening bij de actie. "Er is veel mogelijk. Zolang het allemaal maar kleinschalig is en binnen de op dat moment geldende coronaregels blijft."

Oproep

Daarom roept Martin Appel de Rijswijkers op om aan de slag te gaan. "Verzin maar iets, denk aan de coronaregels en probeer zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen", is dan ook zijn devies. Wilt u alleen sponsoren? U bent van harte welkom op https://acties.kwf.nl/fundraisers/martinappel/de-ruijt-for-the-roses Het streefbedrag om in te zamelen is 1000 euro.

Robbert Roos

'Alles is mogelijk'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden