• Alles
  • (7)
    Bijeenkomst
  • (14)
    Inloop-Opendag
  • (7)
    Evenement

Spaanse en Sefardische muziek uit de Renai

zondag 13 oktober 15:00 t/m 16:00 uur

Liefhebbers van Spaanse en Sefardische muziek kunnen zondagmiddag 13 oktober om 15.00 uur hun hart ophalen in de Bonifatiuskerk. In het kader van de concertserie Muziek in de Bonifatius combineert Coprario Consort muziek uit de 15e eeuws Spanje met liederen uit de Sefardische traditie. Tussen de muziek door vertellen ze over het lot van de Sefardische cultuur in het Middellandse Zeegebied.

Coprario Consort bestaat uit Esther Kronenburg (zang), Saartje Schrage (viola da gamba, blokfluit) enJuun Voorhoeve (viola da gamba, barokgitaar). Op het programma staan werken van onder andere Diego Ortiz, Maria Matrem, Juan Ponçe, Luis Milan en Juan del Encina.

In 1492 werden de Moren en de Sefardische Joden uit Spanje verdreven door de katholieke koningen Fernando en Isabella. De Joden trokken voornamelijk naar Portugal en Marokko, en van daaruit reisden ze verder. Tot op de dag van vandaag blijven ze terugverlangen naar Sefarad, hun thuisland Spanje. Ze behielden hun taal, het Ladino, een variant van het Spaans. Ze hadden hun eigen muziek, die van generatie op generatie werd overgeleverd.


deel deze activiteit

Locatie

Bonifatiuskerk
Rijswijk
Van Vredenburchweg 69Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden