• Alles
  • (1)
    Inloop-Opendag
  • (1)
    Cursus-Workshop

Beginnerscursus Digitale Fotografie

maandag 13 september 20:00 uur

Foto: Ellen Wilkens

Vallen je vakantiefoto’s nog wel eens tegen? Of wil je graag ontdekken hoe je met jouw camera (nog) betere foto’s maakt? ……Misschien is dan de beginnerscursus ‘Digitale Fotografie’ van Fotoclub F70 wel iets voor jou!

Op 13 september 2021 start bij voldoende aanmeldingen weer een nieuwe beginnerscursus ‘Digitale Fotografie’ van de Rijswijkse Fotoclub F70. De cursus wordt gehouden in de bibliotheek van Rijswijk. Het adres is Generaal Eisenhowerplein 101.

Theorie en praktijk

Deze cursus bestaat uit zes avonden van 20:00 tot 22:15 uur en twee praktijkochtenden.

Tips

Op deze avonden krijgt u veel met ‘tips en weetjes’ te horen. Er wordt veel gebruik gemaakt van de beamer om de voorbeeldfoto’s en de resultaten van de cursisten groot te kunnen bekijken. Na iedere avond wordt er huiswerk opgegeven. Het huiswerk van alle deelnemers wordt persoonlijk van tops en tips voorzien. Een selectie van het huiswerk wordt de volgende les plenair besproken. Alle deelnemers krijgen de gepresenteerde cursusinformatie per e-mail toegestuurd.

Doel van de cursus

Stapsgewijs ontdekken hoe u nog betere foto’s kunt maken. Na het volgen van de cursus bent u zich bewust van de mogelijkheden van de camera en heeft u ontdekt welke factoren het verschil maken tussen een “gewoon kiekje” en een foto waar u echt trots op kunt zijn. Zo krijgt u nog meer plezier in het fotograferen!

Onderwerpen

De cursus bestaat uit drie onderdelen:

1)De werking van de camera. Hierbij komen in ieder geval de volgende onderwerpen aan de orde: scherpstellen, diafragma, sluitertijd, scherptediepte, ISO-waarde, belichting, histogram, lenzen en statief.

2)Licht, compositie en creativiteit. Hierbij komen in ieder geval de volgende onderwerpen aan de orde: de invloed van het licht op je foto, compositieregels en hoe maak je jouw eigen foto onderscheidend.

3)Kennismaken met het digitaal bewerken. Met behulp van het fotobewerkingsprogramma Adobe Lightroom wordt uitgelegd hoe je met enkele simpele bewerkingen een mooiere foto krijgt.

Voor de laatste cursusavond wordt een eindopdracht meegegeven, welke die avond zal worden gepresenteerd en besproken.

De cursus wordt gehouden op 6 maandagen van 20:00 - 22:15 uur en 2 praktijkochtenden:

Het gaat om de volgende maandagavonden:

13 september

27 september

11 oktober

25 oktober

15 november

29 november

De praktijkochtenden zijn op de zaterdagen 2 en 30 oktober.

De kosten voor de totale cursus, inclusief lesmaterialen, zijn € 150,00.

Meer informatie

Kijk op www.fotoclubf70.nl/cursus


deel deze activiteit

Locatie

Bibliotheek
Rijswijk
Generaal Eisenhowerplein 101
2288ag


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden